Kāpēc kaķis iet gulēt blakus cilvēkam?

Kopīga gulēšana starp kaķi un tā saimnieku izskatās aizkustinoša tikai bildēs. Reālajā dzīvē viss nebūt nav tik romantisks un mierīgs: katrs otrais mājdzīvnieks periodiski spārdās, dīdās, guļ uz krūtīm un vicina asti deguna priekšā.

Meklēt siltumu

Iemesls ir aktuāls vēsā laikā, pat ja dzīvoklis ir pietiekami sasildīts. Gan kaķi, gan kaķu tēviņi laikapstākļus aiz loga izjūt ar visu savu iekšu. Tas nav tikai tas, ka ir zīme, ka, ja viņi aizsedz degunu, tas nozīmē, ka tuvākajās dienās būs auksts. Cilvēka sabiedrībā kaķim vienmēr ir ērtāk un mierīgāk: viņš atpūšas, izbauda siltumu un neviļus pieguļ. Ja dzīvoklī ir divi vai vairāki mājdzīvnieki, tad viņi var gulēt kopā, pilnībā ignorējot saimniekus.

Kotofejs ir aizsargāts!

Daži četrkājainie dzīvnieki ir uzņēmīgi pret fobijām un bailēm. Suņi rej un gaudo, viņus biedē uz ielas cilvēkus, un kaķi vienkārši nevar saprast robota putekļsūcēja uzbūvi. Dzīvnieki izmanto pilnu arsenālu: svilpj, dungojas, uzbrūk, cīnās ar pretiniekiem. Tajā pašā laikā viņi ir nepārprotami noraizējušies: viņi trīc un cenšas būt tuvāk cilvēkam. Pat ja nakts šausmas atgādina fantasmagoriju, runa nav par pārdabiskām spējām, bet gan par banālu izdzīvošanas instinktu.

Parasti kaķi maina atrašanās vietu vairākas reizes dienā, pārejot no gultas uz dīvānu, no turienes uz krēslu, tad uz grīdu, logu un galdu, un pēc tam dodoties uz otro pusi. Ļaujiet viņam gulēt tur, kur viņam vislabāk patīk!

Mīlestība un Pateicība

Kaķiem nepatīk palikt vieniem, lai gan, protams, ir vietējie mini karaļi. Parasti murrātāji izvēlas vienu cilvēku no visiem “lepnuma” dalībniekiem. Viņi izjūt īpašas jūtas pret viņu: sazinās, spēlējas, glāsta.

Tādā veidā viņi pateicas divkājainajiem par rūpēm, pieķeršanos un uzmanību. Viņi aizkustinoši “sēžas” un apmierināti murrā, izrādot apmierinātību ar dzīvi. Kopīga gulēšana ir vissiltāko jūtu izpausme.

Lasi vēl: Pūķim ir daudz pārsteigumu: prognoze 2024. gadam

Protams, dažkārt idilli izjauc ikdienas sīkumi: karstums, neērtā poza, saslimstība. Nav īpaši ērti gulēt ar kaķi uz vēdera, kad vasara. Taču kopīgā gulēšana gan kaķiem, gan viņu saimniekiem dod pārliecību: viss kārtībā, nekas slikts nav noticis, mājvieta ir vietā, mīļie ir tuvumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment